ΙΕΚ ΞΥΝΗ | Ημερίδα "Σύγχρονες εξελίξεις στη Διατροφή" στις 25/1 | paso.gr: Σεμινάρια, Ημερίδες, Συνέδρια, Εκπαιδευτικές Εκδηλώσειςpaso.gr: Σεμινάρια, Ημερίδες, Συνέδρια, Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

ΙΕΚ ΞΥΝΗ | Ημερίδα “Σύγχρονες εξελίξεις στη Διατροφή” στις 25/1

Την πρώτη του ημερίδα με θέμα “Σύγχρονες εξελίξεις στη Διατροφή” διοργανώνει ο τομέας Διαιτολογίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάν στο κοινό.

25/01/2013

Δωρεάν

sugxrones exelikseis sti diatrofi_mail

Την πρώτη του ημερίδα με θέμα “Σύγχρονες εξελίξεις στη Διατροφή” διοργανώνει ο τομέας Διαιτολογίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας είναι τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της διαιτολογίας.

Που και πότε

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα.

Στόχος

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάλυση των πρόσφατων εξελίξεων της επιστήμης της διατροφής και της επίδρασής της στην υγεία, αλλά και παρουσίαση νέων μεθόδων και ειδικών τροφών που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, επαγγελματίες διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, γιατροί, ψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, εταιρείες τροφίμων και φαρμακοποιοί,  θα αναλύσουν  διάφορες παραμέτρους της επιστήμης της διατροφής.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες διαιτολόγους-διατροφολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, αισθητικούς, γυμναστές και αθλητές, σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων, γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ, αλλά και στο ευρύτερο κοινό, σε άτομα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σωστή πληροφόρηση σε θέματα διατροφής και υγείας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ (συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες) με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου, και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.

Ενότητες

Η σχέση της διατροφής με τον καρκίνο, πως αλλά και πόσο μπορούν να βοηθήσουν διάφορες κατηγορίες τροφών στην πρόληψη και την αντιμετώπισή της μάστιγας της εποχής, διατροφικές συνήθειες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, αλλά και η σωστή επιλογή και χρήση συμπληρωμάτων διατροφής,  είναι κάποια από τα θέματα που θα αναλυθούν στην πρώτη ενότητα της ημερίδας.

Ομιλίες ειδικών που θα καλύψουν τις νέες εξελίξεις στον τομέα της διαιτολογίας που συμβάλουν στην διατήρηση της καλής υγείας, όπως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού και η χορτοφαγία, αλλά και τα μυστικά της διατροφής στο σχολείο που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών θα αποτελέσουν τη δεύτερη ενότητα της ημερίδας.

Η τρίτη και τελευταία ενότητα της ημερίδας θα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις, τόσο για τον ρόλο της σωστής διατροφής όσο και των ψυχολογικών παραγόντων στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν νέες τεχνικές στις χειρουργικές επεμβάσεις αδυνατίσματος, αλλά και ευεργετικές ουσίες όπως τα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν και θωρακίζουν τον οργανισμό.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα γίνει η πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, του βιβλίου «Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε», από τον κο Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Την παρουσίαση του βιβλίου θα προλογίσει και θα συντονίσει ο κος Ευτύχης Μπλέτσας, Chef, Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, Συγγραφέας.

Ποιοι συμμετέχουν

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν οι παρακάτω:

  • ο κος Απόστολος Ευθυμιάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ-Πρ. της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β.Ελλάδος
  • ο κος Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • ο κος Χρήστος Θασίτης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • η κα Αθηνά Ρούντου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • η κα Σοφία Παυλίδου, Ιατρός-Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Β.Ελλάδος
  • ο κος Διονύσης Ευγενίδης, Φαρμακοποιός-Γεν.Γραμ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
  • η κα Καλλιόπη Χατζημιχαήλ, Χημικός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΛΑΪΣ-Unilever
  • ο κος Κων/νος Κούτσικας, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • ο κος Θανάσης Μαναβής, Περιφερειακός Δ/ντης Β.Ελλάδος-AGRINO ABEE
  • η κα Ασημένια Καναρίδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • ο κος Σωτήρης Δαργκίνης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.P. in Eating Disorders
  • ο κος Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής
  • ο κος Δημήτρης Κανέλλος, Χειρουργός-Λαπαροσκόπος-Χειρουργός Παχυσαρκίας
  • η κα Φαίδρα Δάγκογλου, Διαιτολόγος-Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχει η κα Αναστασία Κόκκαλη, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Τομέα Διαιτολογίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μπορεί να σε ενδιαφέρουν επίσης
Θέλεις να δεις και άλλα;
Ψαξε Περισσότερα Σεμινάρια