Τα αποτελέσματα του πρώτου Designathon στο 123p! | Paso.gr: Σεμινάρια, Ημερίδες, Συνέδρια, Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Τα αποτελέσματα του πρώτου Designathon στο 123p!

Το πρώτο Designathon, με τίτλο “We Design the Brief”, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 12 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου, στους χώρους του 123P. Νέοι δημιουργικοί και designers κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια σχεδιαστική πρόκληση εντός 24άρων ωρών, υπό την συμπαράσταση και εποπτεία κορυφαίων digital agencies. Ζητούμενο του διαγωνισμού, ήταν η προϊοντική ανάδειξη μέσω του διαδικτύου […]

Το πρώτο Designathon, με τίτλο “We Design the Brief”, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 12 Απριλίου έως την Κυριακή 14 Απριλίου, στους χώρους του 123P.

Νέοι δημιουργικοί και designers κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια σχεδιαστική πρόκληση εντός 24άρων ωρών, υπό την συμπαράσταση και εποπτεία κορυφαίων digital agencies.

Ζητούμενο του διαγωνισμού, ήταν η προϊοντική ανάδειξη μέσω του διαδικτύου ενός υποθετικού φυσικού εμφιαλωμένου νερού. Κάθε ομάδα είχε ως παραδοτέο τη λογοτύπηση και τον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας βάση ενός αρχικού brief.

123p.gr

Σκοπός συγκεκριμένου event ήταν η ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του digital design καθώς και η λείανση των δεξιοτήτων τους. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι ανταποκρίθηκαν από την αρχή έως το τέλος στην πρόκληση και επέδειξαν τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους μέσα από τα σχέδια και τις παρουσιάσεις τους.

Η δουλειά της κάθε ομάδας παρουσιάστηκε και αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από εκπροσώπους των Mindworks Interactive, Rascal, The Newtons Laboratory, OgilvyOne Athens και Tribal DDB Athens.

Τελικοί νικητές, οι Οδυσσέας Γαληνός-Παπαρούνης και Φίλιππος Πρωτογερίδης, των οποίων η δουλειά ξεχώρισε για την υψηλή της ποιότητα και αισθητική. Ο Οδυσσέας, μάλιστα, κέρδισε την ίδια ημέρα και το 1ο βραβείου Νέων Δημιουργών στα ΕΒΓΕ.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Ανδρέα Καλπακίδη και της Ράνιας Σβορώνου, η οποία ξεχώρισε για το άρτιο της αποτέλεσμα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Άγγελος Μαλικούτης και ο Δημήτρης Μουστάκης οι οποίοι εντυπωσίασαν με το δημιουργικό τους concept.

Η κριτική επιτροπή είχε δύσκολο έργο, μιας και όλες οι ομάδες παρουσίασαν αξιόλογες δουλειές και η διαφορά τους στην τελική βαθμολογία ήταν μικρή. Γι’ αυτό και η σύσκεψη για τα τελικά αποτελέσματα διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ όλη τη διάρκεια του Designathon και μετά την λήξη του, όλοι οι συμμετέχοντες, τόσο οι πιο αρχάριοι όσο και οι πιο προχωρημένοι, επαίνεσαν τον διαγωνισμό καθώς ένιωσαν ότι αποκόμισαν από αυτόν πολύτιμη εμπειρία.

Περισσότερα: http://www.designathon.gr/ και http://www.123p.gr.

Θέλεις να δεις σεμινάρια;
Ψαξε Σεμινάρια