Watchmaking | paso.gr: Σεμινάρια, Ημερίδες, Συνέδρια, Εκπαιδευτικές Εκδηλώσειςpaso.gr: Σεμινάρια, Ημερίδες, Συνέδρια, Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις

Watchmaking

Η ανάγκη για τη μέτρηση του χρόνου είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και μετρά χιλιάδες χρόνια. Το νερό, η άμμος, ο ήλιος και η σελήνη γίνονται αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια του ανθρώπου 3.500 χρόνια προ Χριστού, από διάφορους πολιτισμούς. Σουμέριοι, Κινέζοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Βαβυλώνιοι, Ρωμαίοι, σε κάθε τους προσπάθεια να μετρήσουν το χρόνο κάνουν ένα βήμα –άλμα σε μία σπουδαία κατάκτηση για το ανθρώπινο είδος.

Για την ιστορία…

Η ανάγκη για τη μέτρηση του χρόνου είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και μετρά χιλιάδες χρόνια. Το νερό, η άμμος, ο ήλιος και η σελήνη γίνονται αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια του ανθρώπου 3.500 χρόνια προ Χριστού, από διάφορους πολιτισμούς. Σουμέριοι, Κινέζοι, Αιγύπτιοι, Έλληνες, Βαβυλώνιοι, Ρωμαίοι, σε κάθε τους προσπάθεια να μετρήσουν το χρόνο κάνουν ένα βήμα –άλμα σε μία σπουδαία κατάκτηση για το ανθρώπινο είδος.

Το ποιος κατασκεύασε πρώτος το ρολόι όπως το γνωρίζουμε σήμερα, μ’ ένα μηχανισμό που πάλλεται δεν είναι ξεκάθαρο και τελικά, ούτε και σημαντικό, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι, την ίδια στιγμή, στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου προσπαθούσαν να εφεύρουν τον τρόπο που θα τους έφερνε κοντά στην πολυπόθητη αποτύπωση του χρόνου. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η Κίνα, η Γερμανία και η Αγγλία φαίνεται ότι έβαλαν πρώτες τα ορόσημα στην εξέλιξη της ωρολογοποιίας.

Στην Αγγλία λειτουργεί το πρώτο μεγάλο μηχανικό ρολόι, στον καθεδρικό ναό του Έξετερ το 1284, ενώ το Westminster Hall του Λονδίνου αποκτά το δικό του μηχανικό ρολόι με γρανάζια. Την ίδια εποχή περίπου στην Κολωνία εμφανίζεται το επάγγελμα του ωρολογοποιού. Για τρεις αιώνες κατασκευάζονταν μεγάλα μηχανικά ρολόγια για εκκλησίες, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.Το 1500 περίπου κατασκευάζεται το πρώτο ρολόι για την τσέπη που φορούν οι άντρες, ενώ την ίδια εποχή εμφανίζονται τα επιτραπέζια ρολόγια και αυτά του τοίχου. Με το εκκρεμές του Γαλιλαίου και τη βελτίωσή του με ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα από τον Christian Huygens το 1773 αλλά και με την ίδρυση του Αστεροσκοπείου Greenwich που θα καθορίσει το σημείο Ο του μεσημβρινού– η νοητή γραμμή που εκτείνεται από το βόρειο στο νότιο πόλο –η τεχνική της ωρολογοποιίας απογειώνεται με την κατασκευή ρολογιών τσέπης με αυτονομία, ρολογιών τοίχου με «κούκο», ρολογιών κοσμημάτων από χρυσό, κ.λπ., όλα από ωρολογοποιούς στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Στη σύγχρονη εποχή και στον 20ο αι., αμέσως μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο το ρολόι μπαίνει στην εποχή του “quartz” και ξεκινά η μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή του, ενώ αλματώδεις προόδους σημείωσε και στο τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα, η τεχνολογία στην κατασκευή των ρολογιών έχει απογειωθεί, προσφέροντας ρολόγια αξιοθαύμαστης ακρίβειας και υψηλής ποιότητας κατασκευής.

Η Watchmaking…

Τροχοί, ελατήρια, γέφυρες, κορώνες, λίπανση, ευθυγράμμιση, ζυγοστάθμιση… Η τεχνική του ρολογιού χειρός από τον 15ο αι. έως σήμερα, τράβηξε την προσοχή ανθρώπων που τους χαρακτήριζε η υπομονή, η παρατήρηση, η επιμονή, η οργάνωση.
Η Watchmaking ανοίγει τον κύκλο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τεχνικούς ωρολογοποιίας προσκαλώντας ανειδίκευτους ενδιαφερόμενους αλλά και εκπαιδευμένους ή και εξειδικευμένους στην ωρολογοποιία στην επιστημονική γνώση ενός επαγγέλματος που σε πολλές χώρες του κόσμου χαίρει αναγνώρισης και υψηλών απολαβών. Στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, η τεχνική της ωρολογοποιίας αντιμετωπίζεται ως μία εξαιρετικά απαιτητική τεχνική – τέχνη, που σημειώνει αλματώδη εξέλιξη δημιουργώντας ολοένα και πιο «θαυμαστά» έργα τέχνης στην κατασκευή ρολογιών.
Η Watchmaking προσκαλεί όλους όσους αγαπούν τα πολύτιμα αντικείμενα του χρόνου, τα ρολόγια, σε ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από πειθαρχία, τάξη, οργάνωση και από τη φιλοδοξία να ξεχωρίσουν σ’ έναν απαιτητικό χώρο με πολλή και συνεχή εργασία. Άνθρωποι χωρίς εργασιακό αντικείμενο, άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί στην ωρολογοποιία εμπειρικά, κοσμηματοπώλες, αργυροχρυσοχόοι, αποτελούν το «κοινό» των μελλοντικών τεχνικών της Watchmaking που θα μπορούν να ασχοληθούν επάξια με το αντικείμενο και να το εξελίξουν.


Η τεχνική – τέχνη που χαρακτηρίζει τους τεχνικούς – μαέστρους ωρολογοποιούς γίνεται το επίκεντρο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Watchmaking, που στοχεύει στην κατάρτιση των συμμετεχόντων σε αυτά, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένη θεωρητική γνώση και απαιτητική πρακτική εξάσκηση. Οι ενδιαφερόμενοι που ολοκληρώνουν τον κύκλο παρακολούθησης της επιλογής τους, είναι ικανοί να επισκευάσουν, να συντηρήσουν και να κατασκευάσουν ρολόγια ακριβείας, σημαντικής οικονομικής ή και συναισθηματικής αξίας.
Σχετικά με τα προγραμματισμένα και ταχύρυθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια μπορείτε να ενημερωθείτε στον ιστότοπο www.watchmaking.gr καθώς και στο τηλεφωνικό κέντρο της Watchmaking.

Πληροφορίες

Αριστείδου 9, T.K. 10559, Αθήνα
Τηλ. +30 215 5259955
info@watchmaking.gr

Διαβάστε περισσότερα
Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σεμινάρια. Δοκίμασε ξανά αργότερα, κάνουμε ότι καλύτερο για να σου τα βρούμε!
Θέλεις να δεις και άλλα;
Ψαξε Περισσότερα Σεμινάρια